Main menu

Γοητευτικά αναμνηστικά

Η μπομπονιέρα είναι ένα στοιχείο για να ευχαριστήσετε τους φίλους που σας τίμησαν αυτήν την ξεχωριστή ημέρα, τόσο της δικής σας ζωής, όσο και του παιδιού σας. Είναι ο μόνος ανέξοδος  σχεδόν αλλά εντυπωσιακός τρόπος που θα διατηρήσει τις καλύτερες αναμνήσεις της γιορτής. Μπορεί να είναι από χρωματιστά τούλια, ύφασμα ή να περιέχει διάφορα διακοσμητικά, αλλά αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι να θυσιάσετε 1-2 ώρες από το πολύτιμο χρόνο σας, για να ξεφυλλίσετε περιοδικά, να φανταστείτε τι θα σας άρεσε περισσότερο για να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας.

Οι μπομπονιέρες είναι υποχρέωση των γονιών και περιέχουν πάτα μονό αριθμό κουφέτων. Συνήθως έχουν 5 κουφέτα και συμβολίζουν την υγεία, την ευτυχία, την ευημερία, τη γονιμότητα και την μακροζωία. Η παράδοση θέλει να είναι ροζ ή μπλε ανάλογα με το φύλο του παιδιού.

Τα σχέδια και η μορφή της μπομπονιέρας απεριόριστα. Χειροποίητες, μοντέρνες ή ρομαντικές, με διάφορα αγαλματίδια μαρμάρινα, ξύλινα, πήλινα, σύμβολα παιδικής ηλικίας κ.α ότι αν επιλέξετε θα είναι τέλειο αρκεί να είναι διαλεγμένο με αγάπη. Εξ άλλου οι ειδικοί της αγοράς μπορούν να κάνουν κάθε σας επιθυμία πράξη.

Η διαφοροποίηση

  • Αν γιορτάζετε την βάπτιση του παιδιού σας με ένα μικρό κύκλο αγαπημένων προσώπων, μπορείτε να δώσετε σε κάθε οικογένεια μαι ασημένια κορνίζα με την φωτογραφία του παιδιού σας μέσα. Ένα δώρο που σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί ως κομψή διακόσμηση για το σπίτι.
  • Δώστε στους καλεσμένους σας ένα μικρό φωτογραφικό άλμπουμ όπου στην πρώτη σελίδα, θα έχετε γράψει ένα σύντομο ευχαριστήριο για την συμμετοχή τους στην γιορτή σας.
  • Μια μικρή τσάντα με λίγα από όλα μέσα σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Για παράδειγμα μπορείτε να βάλετε μέσα ένα χαριτωμένο ενθύμιο, ένα μικρό αρωματικό κερί, μια εφημερίδα που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το παιδί και τον τόπο όπου βαπτίστηκε, την έννοια του βαπτιστικού του ονόματος, ανέκδοτα και πολλά άλλα. Τέλος μην ξεχάσετε να διακοσμήσετε την τσάντα με κορδέλες και λουλούδια.

Πότε δίνονται

Η παράδοση μέχρι σήμερα ήθελε τους γονείς, τους νονούς και το νεοφώτιστο να περιμένουν όρθιοι στην εκκλησία για να τους χαιρετίσουν οι καλεσμένοι και να πάρουν την μπομπονιέρα. Σήμερα πολλοί, δίνουν την μπομπονιέρα όταν επισκέπτονται τους καλεσμένους μαζί με το προσκλητήριο. Η δεύτερη επιλογή είναι να τοποθετηθούν αν ακολουθήσει τραπέζι, δίπλα στο πιάτο του κάθε καλεσμένου. Μια άλλη επιλογή είναι να υπάρχει ένα τραπέζι με όλες τις μπομπονιέρες και το βιβλίο ευχών, έτσι ώστε να μπορούν οι καλεσμένοι να το πάρουν κατά την άφιξη ή την αναχώρηση τους.

Tips

  • Επιλέξετε μπομπονιέρες που ταιριάζουν με το θέμα της βάπτισης και η παρουσία τους θα συμπληρώσει την διακόσμηση.
  • Ενσωματώστε στις μπομπονιέρες σας ένα μικρό και συμβολικό δώρο έκπληξη.
  • Ζητήστε από ένα ζαχαροπλαστείο να σας φτιάξει μικρές σοκολάτες που πάνω τους να γράφουν ένα γλυκό μήνυμα.
  • Δωρίστε στους καλεσμένους σας από ένα μικρό γλαστράκι βασιλικό ή ελιά, στολισμένο με κορδέλες στα χρώματα της βάπτισης.