Main menu

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!

Χαρείτε τη βάπτιση του μωρού σας δίνοντας -από πριν- ιδιαίτερη σημασία σε  κάποια  σημεία, που ίσως τώρα σας φαίνονται ασήμαντα!

shutterstock_41761264Οι πολλές ετοιμασίες για τη βάφτιση και το άγχος που έχουμε να είναι όλα στην εντέλεια πολλές φορές θεωρούνται η αιτία να μας ξεφύγουν την τελευταία στιγμή κάποιες μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες, που τελικά όχι μόνον διευκολύνουν την όλη διαδικασία… αλλά κι εμάς και το μωρό.

• Αν η βάφτιση γίνει Μάιο ή Ιούνιο πιθανόν να χρειαστεί να συμπληρώσετε τα βαφτιστικά ρούχα με κάποιο ελαφρύ μπουφάν ή ζακέτα σε περίπτωση που κάνει ψύχρα την ημέρα εκείνη. Άλλωστε, η μαμά θα εκτιμήσει ιδιαίτερα την αγορά γιατί ένα πρόσθετο ρούχο ποτέ δεν πάει χαμένο…

• Αν το παιδάκι είναι πάνω από 18 μηνών, καλό θα ήταν να αφήσετε για την τελευταία στιγμή την αγορά των παπουτσιών ώστε να ταιριάζουν σωστά στο ποδαράκι του.

• Αν η μητέρα του παιδιού δεν είναι πραγματικά κολλητή σας ή στενή συγγενής σας αποφύγετε να κάνετε τις αγορές μαζί έτσι ώστε να μπορέσετε να κινηθείτε στο οικονομικό  πλαίσιο που έχετε επιλέξει από την αρχή  χωρίς να έρθετε κάποια στιγμή σε δύσκολη θέση.

• Σύμφωνα με την παράδοση, τα βαφτιστικά ρούχα και οι πετσέτες πρέπει να πλυθούν στο χέρι και το νερό να το χύσετε στην θάλασσα ή σε ποτάμι. Φαίνεται δύσκολο, αλλά δεν είναι. Καλοκαιράκι πλησιάζει…

• Αφού τελειώσει η βάφτιση συνήθως οι γονείς και η νονά   είναι πολύ απασχολημένοι με το μωρό, τις φωτογραφίες, αλλά και τους καλεσμένους. Γι’ αυτό αναθέστε σε κάποιον δικό σας να προσέχει και να συγκεντρώσει όλα τα πράγματα και τα δώρα από την εκκλησία, αφού συνήθως με τη φασαρία που παρατηρείται μετά το μυστήριο ξεχνιούνται ή χάνονται πράγματα.

• Αν θέλετε να κάνετε κάποιο δώρο στον κουμπάρο ή την κουμπάρα σας, καλό είναι να τους ρωτήσετε τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζονται για να το ευχαριστηθούν και να μην μπουν στον κόπο να το αλλάζουν ή να το κρατήσουν –από υποχρέωση και μόνο– για μια ολόκληρη ζωή. Συχνά, οι περισσότεροι γονείς καταφεύγουν σε κόσμημα θεωρώντας το ως πιο αξιόλογο και διαχρονικό, αλλά ίσως οι επιθυμίες του νονού να οδηγήσουν την επιλογή σας σε κάτι φθηνότερο μεν, πιο επιθυμητό δε.

shutterstock_66424324• Μετά το τέλος του μυστηρίου, ο νονός πρέπει να υπογράψει και να πληρώσει τα έξοδα της εκκλησίας. Επειδή  όμως αυτό το ποσό δεν είναι το ίδιο για κάθε Ιερό Ναό, καλό θα είναι να έχετε ενημερωθεί νωρίτερα για να γνωρίζετε ακριβώς πόσα χρήματα πρέπει να διαθέσετε και να μην έρθει κανείς σε δύσκολη θέση.

• Ζητήστε από τον νονό να σας ετοιμάσει τη δική του λίστα με τους καλεσμένους και αν, εκτός από τους γονείς του, θέλει να καλέσει και κάποιον άλλον φίλο  του. Συζητήστε μαζί του για τη θέση που θα έχουν οι δικοί του καλεσμένοι στο τραπέζι και μην ξεχάσετε να υπολογίσετε και μερικές επιπλέον μπομπονιέρες για εκείνον, για τις δικές του υποχρεώσεις.

• Ο χώρος όπου θα δώσετε τη δεξίωση ή θα κάνετε το τραπέζι, καλό θα είναι να μην απέχει πολύ από την εκκλησία ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι καλεσμένοι σας στην μετακίνηση τους. Φροντίστε εκεί να υπάρχει και ένας χώρος για τα παιδιά ώστε κι εκείνα να διασκεδάσουν με ασφάλεια και να αφήσουν τους γονείς τους να χαρούν και αυτοί χωρίς άγχος.

• Φροντίστε το γλυκό που θα προσφέρετε μετά τη βάπτιση να αντέχει στη ζέστη και να μη λιώνει στα χέρια των καλεσμένων σας. Επειδή όμως τα μικρά παιδιά πάντα βρίσκουν τρόπους να λερώνονται… μην ξεχάσετε να εφοδιαστείτε με «χαρούμενες» χαρτοπετσέτες που σίγουρα θα τους χρειαστούν! Και φυσικά, μην παραλείψετε να έχετε κανάτες ή μπουκάλια με νερό.