Main menu

BABY SHOWER

Ξεκίνησε ως μόδα, έγινε αγαπημένη συνήθεια και μοναδική εκδήλωση για τις μέλλουσες μαμάδες. Το baby shower μπήκε στην ελληνική πραγματικότητα και καθιερώθηκε. Θέλετε να μάθετε πώς θα το οργανώσετε;

Η καταγωγή του baby shower μπορεί να είναι αμερικάνικη, αλλά σήμερα, στην Ελλάδα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις ζουν από αυτή. Κι αυτό γιατί το πάρτι που διοργανώνουν οι συγγενείς και φίλες για τη νέα μητέρα προκειμένου να καλωσορίσουν το μωρό της στον κόσμο περιλαμβάνει μια ολόκληρη βιομηχανία από ιδέες, προσκλήσεις, δώρα, εθιμοτυπικό, διακόσμηση, φαγητό και όλα όσα μπορεί να φανταστεί –ή και όχι– κανείς. Στο διαδίκτυο, θα βρείτε αμέτρητα sites για να επιλέξετε, αλλά εμείς θα σας δώσουμε μερικές προτάσεις που θα σας διευκολύνουν.

Καλέστε τις φίλες σας, βάλτε την κουμπάρα ή την αδερφή σας να οργανώσει σε ουδέτερο έδαφος ένα μίνι παρτάκι, φτιάξτε τη λίστα δώρων και ξεσκονίστε τις γνώσεις σας σε σχέση με τα μωρά και τις ανάγκες τους, αφού και θα φάτε και θα πιείτε (χωρίς αλκοόλ) αλλά κυρίως θα παίξετε ένα σωρό αστεία παιχνίδια. Σκοπός του πάρτι, να περάσουν όλοι καλά και η μέλλουσα  μητέρα καλύτερα, ενώ παράλληλα να προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα για τους πρώτους μήνες του μωρού της. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αμερική όπου γιγαντώθηκε ο θεσμός, τα baby showers γίνονται έναν με δύο μήνες πριν την έλευση του μωρού προκειμένου όχι μόνο να μην συμπέσουν με πιθανό πρόωρο τοκετό αλλά για να δώσουν αρκετό χρόνο στη μητέρα να αλλάξει κάποια δώρα.

Εκατομμύρια γυναίκες εδώ και δεκαετίες ορκίζονται στην επιτυχία του baby shower. Εσείς, γιατί να πείτε όχι σε μια δοκιμασμένη συνταγή;

Τι πρέπει να ξέρετε…

Ποιος οργανώνει το baby shower;

Ένα από τα κοντινά πρόσωπα της μέλλουσας μητέρας, εκτός από την δική της μητέρα, αναλαμβάνει τη διοργάνωση. Συνήθως η αδερφή, η καλύτερη φίλη ή η κουμπάρα της.

Πώς θα εξασφαλίσετε τα κατάλληλα δώρα;

Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να δημιουργήσετε λίστα σε κάποιο μεγάλο κατάστημα με μωρουδιακά/παιδικά εφόδια (θα πρέπει να το γράψετε στην πρόσκληση), αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να αγοράσουν όλοι από εκεί. Τα δώρα θα πρέπει να έχουν άμεση σχέση με το μωρό (κούνια, πιπίλα, μπιμπερό, πάνες, πετσέτες, λευκά είδη κ.λπ.), αφού είναι ένας τρόπος να προμηθευτεί το ζευγάρι τα απαραίτητα για την «προίκα» του παιδιού τους. Στην αγορά, τα καταστήματα που αναλαμβάνουν τη διοργάνωση ή τον… εξοπλισμό του baby shower ετοιμάζουν τούρτες με πάνες και παιχνίδια, όμορφες, διασκεδαστικές και κυρίως χρήσιμες!

Πού θα γίνει;

Το καλύτερο μέρος για να διοργανώσετε ένα baby shower είναι κάποιο σπίτι, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό της εγκύου. Πολλοί τα κάνουν σε κάποιο εστιατόριο, αλλά πραγματικά θα είναι πιο εύκολο να διαλέξετε κάποιο φιλικό σπίτι –συχνά σε αυτού που το διοργανώνει.

Ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι;

Συνήθως είναι μόνο γυναίκες, αλλά και η παρουσία ανδρών θα μπορούσε να ανεβάσει το κέφι. Καλό θα ήταν να συνεννοηθείτε εκ των προτέρων με τη μέλλουσα μητέρα για να αποφύγετε να προσκαλέσετε κάποιον ανεπιθύμητο. Φυσικά, θα πρέπει να σταλούν προσκλήσεις τουλάχιστον 15-20 μέρες πριν.

Και τα έξοδα;

Συνήθως ο διοργανωτής αλλά θα μπορούσαν να συμβάλλουν η μητέρα και η πεθερά της εγκύου.

Τι θα προσφέρετε για φαγητό;

Τα cup cakes είναι απαραίτητα για την περίσταση. Πρόκειται για ατομικά κεϊκάκια σε βανίλια ή σοκολάτα με ειδική διακόσμηση. Θα τα λατρέψετε και θα τα βρείτε σε πολλά εξειδικευμένα ζαχαροπλαστεία. Όσο για το κυρίως φαγητό, η καλύτερη επιλογή είναι να έχετε καναπεδάκια και γενικότερα finger food.

 

Καλή διασκέδαση και με το καλό…