Main menu

Μπόμπιρες…χαμογελάστε!

Αυτό που τελικά μένει μετά από ένα γάμο ή μια βάπτιση, είναι φυσικά οι όμορφες αναμνήσεις και ο τρόπος που τις ζήσατε αλλά και κάτι πιο χειροπιαστό… οι φωτογραφίες και το βίντεο.

Η φωτογράφιση της βάπτισης αντιμετωπίζεται χαλαρά, χωρίς ιδιαίτερο άγχος καθώς οι πρωταγωνιστές αυτού του event θα κερδίσουν όπως και να έχει τις εντυπώσεις! Μία τέτοιου είδους φωτογράφιση δεν είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Σε αντίθεση με το γάμο, κατά τη διάρκεια της βάπτισης, οι εμπλεκόμενοι κινούνται συχνά λόγω των αναγκών του μυστηρίου και…του απρόβλεπτου μωρού! Μην ανησυχείτε όμως, άμα συνεννοηθείτε σωστά με το φωτογράφο, θα μπορέσετε μαζί να συντονίσετε τις κινήσεις σας και να έχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Η φωτογραφική κάλυψη της βάπτισης γίνεται χωρίς πολλά στησίματα, χωρίς ιδιαίτερο άγχος και αρκετές φορές – όταν η εκκλησία διαθέτει φεγγίτες και παράθυρα – χωρίς φλας. Πρέπει όμως να προσέξετε κάποια σημεία – λεπτομέρειες ώστε οι φωτογραφίες και το βίντεο, ακόμη και μετά από χρόνια καθώς τις βλέπετε να σας γεμίζουν χαρά και να σας κάνουν να θυμάστε όλα όσα ζήσατε εκείνη την ξεχωριστή ημέρα.

Το βασικό, για να μπορέσουν να αποτυπωθούν όλα τα συναισθήματα που θα ξεχειλίζουν αυτή την ημέρα, είναι να έχετε μία πολύ καλή επικοινωνία με τον φωτογράφο. Γι αυτό και η επιλογή του επαγγελματία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την χημεία και όχι με το κόστος. Επισκεφθείτε μαζί με το φωτογράφο την εκκλησία που θα τελεστεί το μυστήριο και το χώρο που θα γίνει το πάρτι. Έτσι θα μπορέσει να οργανωθεί ο φωτογράφος σχετικά με το φωτισμό και να σας εξηγήσει από ποιες γωνίες είναι καλύτερα να τραβάει φωτογραφίες κλπ. Αν μάλιστα μπορείτε να επισκεφθείτε και τα δύο μέρη όσο γίνονται άλλες εκδηλώσεις, θα είναι ακόμα καλύτερα γιατί θα έχετε και οι δύο μια πολύ πιο ρεαλιστική εικόνα του πώς θα είναι την ημέρα της δικής σας βάπτισης. Συζητήστε με το φωτογράφο για το στυλ των φωτογραφιών που θέλετε. Δηλαδή, εάν θέλετε να είναι οι κλασικές στημένες φωτογραφίες ή ένα πιο ανέμελο στιλ με αυθόρμητες στιγμές. Επίσης καλό είναι να του ζητήσετε να σας δείξει τη δουλειά του από άλλες εκδηλώσεις ή να του δείξετε εσείς μερικά παραδείγματα από το τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας.

Ζητήστε από το φωτογράφο σας, αν και κάθε επαγγελματίας το γνωρίζει, να τραβήξει διάφορες φωτογραφίες όπως τα λουλούδια, τα βαπτιστικά, αυθόρμητες στιγμές όπως οι εκφράσεις του παππού ή της γιαγιάς, τα μάτια του μωρού και φυσικά πείτε του ότι μπορεί να πλησιάσει, όσο χρειάζεται, το μωρό και την κολυμπήθρα για να βγάλει όμορφες φωτογραφίες. Και να θυμάστε, μόλις αρχίσει η εκδήλωση ξεχάστε πως είναι εκεί, μην έχετε στο μυαλό σας πως κάποιος σας φωτογραφίζει. Τέλος, αρκετά σημαντικό είναι και το «μετά». Δηλαδή πολλές φορές απαιτούνται διορθώσεις, επεξεργασία και τελικό ρετουσάρισμα. Κατόπιν το υλικό παραδίδεται είτε ως αναλογικό ή ψηφιακό άλμπουμ είτε ως μεμονωμένες εκτυπώσεις, ανάλογα τη συμφωνία που έχει γίνει. Τα τελευταία χρόνια το ψηφιακό άλμπουμ κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Κάθε σελίδα του είναι μία φωτογραφία φτιαγμένη στον υπολογιστή ή σύνθεση περισσότερων φωτογραφιών. Η φαντασία και η έμπνευση του φωτογράφου είναι καθοριστικές για το τελικό αποτέλεσμα ακριβώς γιατί όλη η δουλειά γίνεται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τον χαρακτήρα του άλμπουμ καθορίζει σημαντικά το εξώφυλλο το οποίο μπορεί να είναι από δέρμα, βελούδο, κάποια άλλη πανάκριβη επένδυση ή απλά χαρτόδετο όπου η επιφάνειά του είναι και αυτή τυπωμένη φωτογραφία αλλά πλαστικοποιημένη. Για να είναι ανθεκτικό το άλμπουμ αυτό θα πρέπει να έχει το κατάλληλο είδος εκτύπωσης και συγκόλλησης των φύλλων.